Mød vores entrepriseleder og tidligere praktikant

Laura Kirstine Jensen

EN RUNDTUR PÅ NORDØ BLEV TIL ET LÆRERIGT PRAKTIKOPHOLD FOR LAURA

Et byggepladsbesøg med skolen fangede Lauras interesse, og hurtigt voksede drømmene om en hverdag iført sikkerhedssko og -hjelm. Laura kontaktede Pihl & Søn, og et praktikophold på netop den byggeplads, der havde vækket interessen i hende, kom i stand.


”Jeg besøgte Nordø i forbindelse med mit skoleforløb og blev hurtigt fanget af den spændende byggeplads. Jeg havde egentlig tænkt, jeg skulle i praktik på en tegnestue men havde brug for at udfordre mig selv, og det tør siges, at jeg er blevet.Jeg var på bar bund, da jeg startede i praktik hos Pihl, men jeg har virkelig lært meget, hvilket nok også skyldes det team, jeg blev tilknyttet. De havde tiltro til mig og mine evner og var dygtige til at lære fra sig og tage mig med på rejsen, så jeg dermed også udviklede mine kompetencer. Så tilliden og læringen har nok været det bedste ved mit praktikophold i Pihl & Søn,” lyder det fra Laura.

 Med en stejl læringskurve og et godt projektteam i ryggen gik Laura til opgaverne. I Pihl er samarbejde og fællesskab en del af kulturen, hvilket Laura også fik at mærke – både i projektteamet men også med samarbejdspartnere. Og dét gjorde indtryk.


”Det gør mig stolt når mine opgaver lykkes, og generelt når vores team lykkes. Når vi går rundt ude på pladsen sammen med håndværkerne, og vi alle har det samme mål; at løse opgaven i fællesskab – det gør mig stolt!”Praktikperioden i Pihl & Søn blev en lærerig oplevelse for Laura. På det faglige plan blev rygsækken fyldt godt op med ny viden og erfaringer. Men også på det personlige plan – som kvinde i byggebranchen – blev Laura klogere.”Personligt var jeg lidt nervøs for at træde ind på byggepladsen, for hvordan ville det mon være som kvinde. Men det havde jeg ingen grund til at spekulere over. Der var intet farligt ved det.
Det er en mandsdomineret branche, som vi forhåbentligt snart får ændret lidt på, men jeg har efterhånden mødt en del stærke kvinder i Pihl, og de kan altså bidrage med lige så meget som mændene,” slutter Laura af.Laura Kirstine Jensen har i dag færdiggjort sin uddannelse som bygningskonstruktør på KEA. Hun er stadig en del af teamet på Nordø, hvor hun har afløst praktikken og det efterfølgende studiejob med en fastansættelse som entrepriseleder.”De største ressourcer i Pihl & Søn er vores medarbejdere, og vi ønsker derfor at tiltrække, fastholde og udvikle dem, så de er her i mange år. Vi oplever et stort potentiale i vores unge praktikanter og nyuddannede medarbejdere, og derfor bruger vi ressourcer på at videregive vores kompetencer og viden, så vi kan lære dem godt op, samtidig med at vi giver dem mulighed for at skabe sig en karrierevej hos os – fuldstændig som det har været tilfældet her med Laura,” siger Martin Palmquist, adm. direktør i Pihl & Søn.