FN Byen, København

FN Byen

Et markant pejlemærke

FN Byen, København

FN Byen

Et markant pejlemærke

Et stjerneformet byggeri

Som en otte-takket stjerne har FN-Byen lagt sig på spidsen af Marmormolen ved indsejlingen til Københavns Havn.

 

FN Byen samler de Forenede Nationers forskellige aktiviteter og organisationer i København på én adresse, idet det tidligere Unicef-lager på Marmormolen dog er flyttet længere ud i havnen.

Gå til kompetencer

Design låner inspiration fra FN's virke

Designet skyldes arkitekterne fra 3XN, der ved udformningen har taget afsæt i FN’s værdier og verdensomspændende virke. Med sin stjerneform rækker FN-byen ud mod verden i mere end én forstand. Bygningen er beklædt med hvide skodder, der får ‘takkerne’ til at ligne stævnen på de mange krydstogtskibe, der lægger til ved Nordhavn. Nederst er bygningen beklædt med rustrøde jernplader, som også findes på indersiden af Marmormolen.

En gigantisk cirkeltrappe danner centrum

Trappen giver adgang til etagerne og kontorer for henved 1.000 medarbejdere. Adgangsforholdene er samtidig med til at imødekomme de ganske skrappe sikkerhedskrav, som bygningen skulle leve op til.

Bæredygtigt indeklima

Det 52.000 etagemeter store byggeri (inkl. 7.000 m² kælder) er certificeret på det højeste trin (Platinum) i den amerikanske bæredygtighedsklassifikation LEED. Facadernes vinduer og skoddesystem er med til at optimere indeklima, dagslys og energiforbrug. Bygningen køles med havvand fra havnen, mens et stort solcelleanlæg på taget dækker en stor del af FN Byens elforbrug.

Fakta

FN-Byen er udført af Pihl i totalentreprise.

 

Byggeriet blev udført over to etaper. 

Bygherre

FN Byen P/S

Totalentreprenør

Pihl & Søn A/S

Ingeniør

Orbicon

Arkitekt

3XN

Areal

52.000 m2

Udførelse

2010 - 2013